06. Gezondheid

Gezondheid en welzijn in uitgebreide zin, voor mens en dier, zowel regulier als holistisch en beide integrerend

De relatie van de mens met de natuur moet worden hersteld, en in de geneeskunde moeten de aanbieders in het zorgdomein de integrale gezondheid van burgers weer centraal stellen, en niet hun verdienmodel en de financiële verlokkingen van de zieke en ziekmakende farmaceutische industrie. Het gaat hier om het vinden van een nieuwe balans. De medische wetenschap heeft geweldige resultaten bereikt met het ontwikkelen van bepaalde medicijnen en behandelwijzen, en die moeten vooral omarmd worden en toegepast blijven. Maar tegelijkertijd heeft ook de natuur veel te bieden met kruiden, planten en voedingssupplementen, en met natuurlijke behandelmethoden.

 

Er moet een regionaal netwerk van integere zorgprofessionals en zorgbedrijven worden opgebouwd die de gezondheid van de mens centraal stellen, op basis van direct contact tussen patiënt en arts en de reductie van de dominante rol van verzekeraars. Daarnaast zullen zorgcentra moeten worden opgezet met regionale ziekenhuizen, lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg, EHBO, en partners voor regionale zorgverzekering. Voor heel specialistische zorg waarvoor de regio te weinig schaalgrootte heeft kan worden samengewerkt met andere regio’s.

Visie en Missie

Het delen en toegankelijk houden van integrale gezondheidszorg en bewustzijn over preventie doen wij door borgprofessionals in de regio te verbinden en te inspireren o.a. door Gezondheidsfestivals te organiseren om lokale aanbieders een podium te geven.

Wil je meebouwen aan dit veld?

Laat het ons weten, dan zorgen wij dat één van ons zo spoedig mogelijk contact met je opneemt om te bespreken wat je zou kunnen en willen doen.