Hoe vrij zijn wij werkelijk?

Op zaterdagmiddag 28 oktober geeft Henk Fransen een lezing bij Gooi in Verbinding met de titel: ‘Hoe vrij zijn wij werkelijk?’ Henk heeft zich de afgelopen twee jaar verdiept in de autonomiebeweging en kwam erachter dat onze maatschappij nog maar weinig ruimte laat voor vrijheid, creativiteit en het tot uitdrukking brengen van onze diepste verlangens. En vooral: dat de meeste mensen zich daar niet eens van bewust zijn! Maar het leven kan zoveel mooier, zoveel fijner zijn dan het nu is; daar gaat hij het over hebben.

 

Autonomie

Een paar maanden geleden schreef Henk Fransen het boek ‘De overheid heeft niks over mij te zeggen, tenzij ik daar in alle vrijheid mee instem’. Dit gratis e-book gaat over de mensen in de autonomiebeweging, die in de media vaak worden weggezet als asociaal, radicaal, complotdenker of zelfs extremist. Waarom worden ze zo negatief geframed? Wie zijn deze zogenaamde “autonomen”? Wat proberen ze aan de kaak te stellen? En waar staan ze écht voor? En hoewel de titel wellicht anders doet vermoeden, is dit geen activistisch boek; het is vooral Henks missie om mensen te informeren en aan het denken te zetten; autonomen, niet-autonomen en misschien zelfs wel “anti-autonomen”.

 

Verbinding

Sinds de publicatie van dit boek heeft Henk niet stilgezeten. Zijn gedachten over autonomie, maar vooral ook over vrijheid, respect en liefde voor het leven, ontwikkelen zich verder en zijn intussen in een breder kader terechtgekomen: dat van het toenemende Licht op aarde, dat ons mensen uitnodigt ons weer te identificeren met het grootse Lichtwezen dat we ten diepste zijn. Om ons vervolgens weer met elkaar te verbinden op diep menselijk niveau. Daarover gaat het boek dat hij op dit moment schrijft: ‘De terugkeer van het licht’.

 

Communicatie

Tegelijkertijd ervaart Henk in de praktijk wat er gebeurt wanneer hij als de mens die hij is, communiceert met de mensen die (bijvoorbeeld) voor de overheid werken. Wat roept dat zoal op, zowel bij die mensen als in hemzelf? Heeft het zin om op die manier ‘zaadjes te planten’? Of is de prijs soms eigenlijk te hoog? Ook over die ervaringen vertelt hij tijdens zijn lezing, die deels interactief is.

Praktische info

Waar:
De lezing vindt plaats in een sfeervolle dorpsboerderij aan de Eemnesserweg 15 in Blaricum

Datum & Tijd: 
Zaterdag 28 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.

Aanmelden: 
Tickets zijn € 19,- inclusief koffie, thee en water, exclusief servicekosten van eventgoose en te bestellen via deze link:
https://gooiinverbindingevents.eventgoose.com/


Meer info over Henk:
 www.genezendvermogen.nl