07. Voeding

Alles over eten en drinken, steun aan de boer in de buurt en onze eigen voedselvoorziening. Van: wat is gezond en voedzaam, en waar halen we ons eten vandaan of verbouwen we het zelf, via: hoe bewaren we het, tot: wat koken we en met wie.

Binnen dit (werk)veld richten wij ons op voedsel & zuiver bronwater. We onderzoeken en rapporteren gezond voedsel direct van de biologische boer en wildpluk uit de natuur met wildplukworkshops die we organiseren.

We verdiepen ons in permacultuur: hoe kan je in je tuin of in een stukje gemeentegrond wat je kan adopteren de bodem verbeteren waardoor je diversiteit aan eetbare planten, fruit en kruiden kunt kweken in je nabije omgeving. 

Ook zijn er een aantal leden enthousiast met kiemzaden ontkiemen o.a. met workshop. 

Kiemgroenten bevatten enorme levensenergie, vitamines en mineralen. Wij zoeken uit waar je de benodigdheden kan kopen en delen dit binnen de coöperatie. 

Daarnaast inventariseren we adressen van (biologische) streekproducten en verdiepen we ons in producten die water vitaliseren naar hun zuivere structuur, methodes om het water te filteren van stoffen die er niet in horen.

Visie en Missie

Verschillende lokale initiatieven in 't Gooi en omstreken hebben zich verenigd en trekken gezamenlijk op om lokaal voedsel voor iedereen toegankelijk te houden.

Wil je meebouwen aan dit veld?

Laat het ons weten, dan zorgen wij dat één van ons zo spoedig mogelijk contact met je opneemt om te bespreken wat je zou kunnen en willen doen.